WE ARE BLOGGERS UNITED

Thursday, November 25, 2010

Cara Memasak Nasi Goreng Special Bujang Sedap !



Yo all ! Mari belajar memasak bersama Neon ; )

Nak tau camne nak masak Nasi Goreng Special Bujang Sedap ? Hehe...ikuti la gambar gambar hot aksi panas tu yer ; )

Nasi goreng special ni adalah hasil kerjasama air tangan Kakak dengan Adik la kononnye ! Sebab adik aku tolong potong potong bahan bahannye la kan...lepas tu die larik...ceh...


Ok jom layan gambar ! Nasi Goreng Special Bujang Sedap 
ikuti gambar gambar hott ... seterusnya ; )




1. mula mula potong carrot

2. basuh dan sediakan sedikit ikan bilis atau anak ikan

3. cili padi jangan dilupakan

4. sambil sambil tu dah boleh goreng dan tumis bawang, minyak sikit jer

5. campak carrot dan goreng la bersama bawang bagi garing sikit

6. telur juga tidak dilupakan

7. ni agak tricky sikit. ketepikan carrot dan bawang, 
masukkan telur dan goreng jadi scramble egg...

8. kacau bilau kan segala gala yang ada...

9. masukkan segala perisa tambahan, msg, garam, sos tiram, ke sos, ke kicap ke yang korang suka.
tapi kat sini aku gunakan Chicken Gravy Mix sahaja...memang sodap

10. amik nasik ... hehehe...


11. gaulkan nasi dengan semua bahan bahan yang telah digoreng tadi

12. siap, dan dihidang...ayam sambal sebagai tambahan nak jadi special punya pasal

13. Makannnn !!!

Hehehe, bangun bagun tidur dengan tak kemas selimut dan bantal kitorang terus uat Nasi Gorang Special Bujang Sedap ni. Caya tak ? Hehehe...Nyummy ;p Ok...jumpa lagi di kelas masakan Neo ! Tata...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork