WE ARE BLOGGERS UNITED

Tuesday, December 28, 2010

Daging Landak Sedap.

Salam !




Korang pernah makan daging landak tak ? Baru baru ni aku berpeluang tengok landak real secara dekat masa pergi Ladang Ternakan Guinea Pig haritu. Landak yang aku tengok ni besar, dan sihat. Owner landak ni kata, daging landak ni sedap dan manis.  Yeke ?


Landak @ Hedgehog , di Kampung Sungai Buaya Banting
Betul ke ni ? Korang ada pengalaman rasa daging landak ? 
Kat bawah ni ada Landak Masak Rendang untuk korang = )

Jaga jaga kalau dekat dengan landak ni. Duri pada badan landak ni boleh melayang bila bila masa je dari badan landak. Kalau landak rasa terancam, biasanya dia akan memancarkan durinya kat orang yang mengancamnya tu. Bahaya wo !

Landak masak rendang, hah. Amacam ? Credit : TayarGolek

Fakta : Dagingnya lembut, tidak mengandungi lemak dan tidak berserat serta khasiatnya dikatakan mampu menyembuhkan penyakit kronik menyebabkan landak menjadi antara makanan pilihan. Credit : Forum

Teringin pulak aku merasa Daging Landak ni...uh uh uh !




Feeling Lucky?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork