WE ARE BLOGGERS UNITED

Saturday, May 14, 2011

Aktiviti Kemahiran Hidup, Buat Rantai Manik.

Hahahaha...tengok la anak anak murid aku dah macam mak Datin dah...Kali ni punya aktiviti, aku bagi diorang buat rantai manik..

Senang je nak buat..pakai jarum, benang bulu kambing, dan manik warna warni...senang sikit budak budak ni nak buat...itupun makan sejam wo ! Aktiviti ni bagus untuk eye and hand coordination budak budak khas ni...diorang ni kalau buat kerja mata pandang ke lain, kerja ke lain. So cikgu kena duduk depan diorang baru diorang leh buat rantai manik ni...

Korang tau tak, setiap kali aktiviti buat rantai ni kan...manik manik semua macam ribut jatuh kat lantai...habis kelas je mesti aku kerah budak budak ni kutip..macam cleaner laa...sape suruh diorang sepahkan kan..hahaa..

Jom layan gambar mak datin ni...
huhu rantai manik pun leh buat gelang gak...
 

cikgu neo silampuneon nak pakai gelang
 

hah, tunjuk kebolehan masing masing...

kembar dua orang tu...hihi takleh duduk diam

david ... pergh macam gangster plak cikgu tgk hahah

eh eh mak datin sorang ni, senyum nak sweet jer!

ini dia hasilnya...ada yang tak siap lagi..sambung next lesson

felicia liew =)

Ok, cikgu neo sayang semua anak murid cikgu nih...muahh lap you..jangan nakal nakal ye sayang ! = )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork