Wednesday, August 31, 2011

Sambung Master @ Sarjana.

Salam, baru-baru ni saya bercadang nak melanjutkan pelajaran ke peringkat master @ sarjana. Entah tercapai ke tak impian saya nak sambung belajar ni. Last two weeks ago saya ada sent email berkenaan sambung belajar master.Ini email yang saya dapat dari pihak UKM. 

sambung belajar di UKM okay tak ?
Tuan/puan,
Terima kasih di atas emel yang dikirimkan.
Untuk keterangan lanjut berkaitan pengajian pascasiswazah di UKM, mohon rujuk www.ukm.my/pps. Permohonan boleh dibuat online pada bulan Oktober 2011 bagi kemasukan mac 2012. Terima kasih.

Hah, amik ko. Bulan oktober beb...cepat kejar ramai-ramai ! Jom kita sambung belajar jom jom =) Harap apa yang dirancang dipermudahkan Allah swt...

Orang kata kalau nak sambung belajar ni kena tunggu pengesahan jawatan. Saya pun tak pasti lah. Tapi lecturer saya kata..kalau nak sambung belajar..go on je sebab kita masuk belajar hulur duit je dah boleh belajar dah. Its all about the money money. So wahai duit duit ku sekalian, sila beranak pinak lah okay...akan ku korek semua simpanan yang ada...hambik ko.

Saya kalau boleh tak nak tangguh belajar lagi. Sebab sementara otak dan badan saya ada kemahuan nak belajar dan sanggup terima cabaran belajar..saya nak redah je. Kalau saya tunggu lama lagi nak sambung master ni, memang alamatnya sampai ke tua gayut saya takkan sambung belajar punya. InsyaAllah..kalau allah permudahkan jalan saya..dapatlah saya sambung belajar kat mana-mana nanti.

P/s : Kalau ada yang boleh bagi saya semangat, nasihat, atau pendapat tentang sambung master ni saya alu alu kan..kongsi pengalaman ke ape ke..saya ni budak baru belajar =)

Menanti Cinta, Krisdayanti.

Wahai penilai hati lihat batinku,nyaris bernanah karna luka tersayat...merana menantikan cinta dan kasih hidupku. Rahasia itu hanya Kau yang tahu, namun aku tak mau jadi tuna cinta...namun harus ku ikhlaskan nasib cintaku padaMu..

Wahai penilai hati lihat batin ku...nyaris bernanah kerna luka tersayat...
 
Menanti cinta
 
Video Lagu : Menanti Cinta, Krisdayanti.
 
Video Lagu : Menanti Cinta, Krisdayanti.


Lirik Lagu Krisdayanti Menanti Cinta 

sejak lama aku berdiri
dalam sepinya rongga hati
tak satu pun burung
mampu menjawab
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
* hanya padaMu ku bertanya
lewat setiap sujudku ini
siapa kah nanti
cinta untukku

reff:
wahai penilai hati lihat batinku
nyaris bernanah karna luka tersayat
merana menantikan cinta dan kasih hidupku

rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
tuntun hatiku dalam sabar menanti jodohku

rahasia itu hanya Kau yang tahu
namun aku tak mau jadi tuna cinta
namun harus ku ikhlaskan nasib cintaku padaMu

Source: http://liriklaguindonesia.net

Hamba Yang Lemah.


Sakit semalam masih terpendam...dalam hari hari yanag dilalui, ku pohon Allah supaya memberikan aku kesabaran yang tinggi..serta kuatkan iman yang semakin goyah. Bisikan syaitan selalu mengajak aku berhenti sahaja di sini. Bantulah hamba mu yang lemah ini Ya Allah..hanya pada kau aku berserah.  Ku pohon rahmatmu dalam setiap hari yang ku lalui...Mengatur langkah dan mengukir senyuman pahit. 

P/s : terkedu..soalan tajam ibarat pedang..harap jangan diungkit lagi kisah silam..

Sugar Glider : Travel Cage Balik Kampung !

Salam,

Disebabkan ura ura kat dalam rumah saya ni cakap nak balik kampung di Melaka, saya mula lah melilau mencari sangkar travel untuk baby baby tu kan. Hahaha...travel cage memang takde beb...pouch bag je ada...takkan nak letak shemie dengan ninja dalam pouch bag berhari hari kot ? Alaaa ciannye anak mummy.

So tadi saya keluar pergi kedai dua ringgit, ingatkan nak cari bekas letak baju yang berjaring tu jer. Beli bekas jaring tu harga dia RM3. 

Lepas pergi kedai dua ringgit, singgah pulak pergi GIANT. Ternampak satu benda best yang boleh jadi travel cage untuk shemie dengan ninja ! Ahaaa...harga boleh tahan mahal..tapi belasah je la. Dah terdesak ni haha...saya jumpa bekas mainan berjaring dan ada zip serta bebola bola warna warni yang berharga RM30.00. Saya beli lor.

cak ! hahaha sape nak join saya main bola tu ?

tak jadi pakai yang ni, tapi dah terbeli kan..harga 3 ringgit je pun.

lepas beli jaring baju, jumpa pulak benda best ni kat giant...harga 30 ringgit...huhu

hahaha cantik wooo siap ada bola bola dalam ni

bola tu saya pindahkan dalam jaring baju nih...

bila dah kosong ni, boleh la kita letakkan shemie dengan ninja !~

ada tempat pegang sekali woo

merasmikan travel cage...cage ke ? hahaha

ada zip kat atas..kena jaga jaga juga..sugar glider ni pandai buka zip tau

tutup zip rapat rapat dan gunakan klip baju untuk ketatkan lubang 

masukkan sugar glider =)

menikmati travel cage baru

ohh dimanakah aku !

travel cage ni pun boleh lipat tau .. jimat ruang

bagus kan ? =)

kan senang tu ?

Hah, kepada sesiapa yang masih cari travel beg tu dan tak mampu nak beli yang mahal mahal, beli la yang  macam saya ni. RM30 je pun...siap ada bola warna warni lagi tau...=)

P/s : Susahnya...nak kikis. Hurm.



Sugar Glider Sesi Raya =)

Ini barulah dinamakan betul betul blogging marathon. Dalam satu hari nak dekat sepuluh entri saya post ! Anyway...dah lama tak bergambar cantik cantik kan. Pagi tadi cekup shemie dengan ninja jap...diorang tengah mamai pun nak ajak bergambar. Biarlah mamai pun, asalkan korang tak berak dan kencing kat mummy !
 
Lokasi raya : Cheras =)

shemie dengan ninja dah nakmasuk 4 bulan usianya.

kesayangan mummy nya ~

sayang korang gila gila la wehh !!

P/s : Noah pun banyak buat post raya .. hehe =) Noah, selamat hari raya ye..semoga ko tabah menjalani dugaan hidup walaupun dengan ketiadaan insan tersayang. Ko memang tabah...aku pun tak mungkin boleh jadi setabah ko...




Tuesday, August 30, 2011

Hari Raya 2011.

Salam, macam mana suasana Hari Raya Aidil Fitri korang semua ? Saya harap kamu semua sentiasa dalam keadaan ceria dan sihat selalu.  Harap raya kali ni dapat memberi kebahagian dan kecerian bagi semua yang menyambutnya...

Kalau ada yang berduka, bersabarlah...tempuhilah segala ujian dan dugaan dengan tabah. Segala ujian yang kita lalui tu semuanya datang dari Allah swt, sekadar menguji tahap keimanan kita...Kuatkanlah iman, tanamlah kesabaran yang tinggi...insyaAllah...Allah mengurniakan ganjaran yang besar pada orang orang yang sabar. Selamat Hari Raya Aidil Fitri semua...



 Keluarga saya. My whole family =)

 
along , kaklong, mijat

my mummy and daddy
 
macam baru balik haji je ni ?

si gadis gadis

duit raya !

 sayang !

happy !

love !


anak buah pertama dalam keluarga



sesi buli adik

buli adik !

kakak kakak in da house

gadis hijau

sesi menyedut jerawat

 tarik janggut

adik kakak

gadis gila gambar

sakan !

kehijauan

comel kan



P/s : Kebahagiaan yang dirasai detik ini, waktu ini, harus dihargai..harus disyukuri..Alhamdulillah.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork