WE ARE BLOGGERS UNITED

Wednesday, November 30, 2011

Sugar Glider : Shemie & Ninja Lepak Di Pavillion !

Salam...

Shemie dengan ninja merantau lagik ! Kali ini shemie dan ninja dibawa ke beberapa tempat yang ada celcom centre sebab mummy dia tengah meroyan nak cari gadget baru....Tapi hampa jugak...apa yang dicari tak dapat. Hampa sangat sebab Samsung Note keluaran terbaru tu sangat mahal...tak jadi mummy nak beli ~ So...kami berlegar legar je kat kawasan depan pavillion tu sambil main main dengan anak anak kesayangan...

Nak tau tak semua ! Shemie sekarang dah rajin buat perangai. Perangai perangai negatif si shemie yang dapat saya perhatikan sejak akhir akhir ni ialah :

  • suka gigit orang tak tentu pasal
  • bila pegang je dia gigit setiap bucu jari...main ngap je
  • gigitan main main dah jaadi gigitan parah berdarah
  • tak hormat orang tua atau tak hormat tetamu yang pegang dia
  • tak paham bahasa apabila ditegur leh mummy dia
  • tak merajuk apabila didenda (ketuk pala), malah semakin meroyan menggigit apabila diketuk
  • masih lagi manja dan terhgeh hegeh kat mummy dia walaupun perangai buruk gila
OMG, banyaknye keburukan si shemie ni ? Sampai ada kalanya saya terfikir untuk bela sugar glider yang lain dan letgo si shemie nih...makin lama makin menjadi jadi. Karang kalau buang kat tepi jalan jadi kes buang bayi pulak...tak sanggup saya...ish...oklah korang semua. Ada tips tak nak mendidik si shemie ni ? Kongsi sikit...nak rotan selalu tapi sayang...

papehal pun layan dulu lah gambaar anak anak kesayangan .. latest picture of shemie, ninja, neon, n eridanus.
 mummy sayang dua dua anak mummy =) oowhh
ini tetamu saje...ini bukan bapak kandung shemie dan ninja...sebab shemie dengan ninja ada mummy da jer...single mother lah katakan...ish ish ish..janda beranak dua =P

jumpa tetau lepas tu nak bergaduh je dua spesis ni...

cak cak dia tuh ! jam nyer keadaan KL di belakang saya tu kan..

bagi cium bau pokok pokok japs..baru la tak lupa daratan kan...

 shemie mcam ada bakat jadi ahli gymnastic kan hehehe

nak geget la tuu...

terkentut jap bile tengok pokok yang cantik ni hehehe

nice view lahhh =)

nak geletek shemie tapi shemie macam takde perasaan jer

apa tengok tengok,nak gaduh ke 

ninja yakkkkkkkkkk ! lari semuaaa tutup idung !

shemie kena marah wo...


 pujuk shemmie balik...shemie merajuk tak nak ikut balikk pulak...dia kata naklari ke thailand =)

mai sini ala cayang dia mucuk mucuk tu....

merayap ~

kena marah buat kali yang ke seratus untuk hari ini...

ninja pulak ditatang bagai minyak yang penuh..ninja anak emas la katakan... hehehe semua sayang ninja kan ! 

kamu berdua, tetap di hati saya...tiada yang ketiga mahupun yang ke seratus !
 






Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Tuesday, November 29, 2011

Sugar Glider : Minum Air Hundred Plus ?

Salam..

Maaf kalau saya ni agak kurang ilmu dalam menjaga sugar glider ni . Namun setakat ni sheme dan nnja sihat walaafiat dibawah jagaan saya..hampir 7 bulan saya menjaga suggie ni...rasanya takde susah mana pun nak membela budak dua ekor ni. =)

Ohh anyway. Sugar glider minum air hundred plus ? Biar betui....?? Boleh ke tak sebenarnye ? Saya pun tak pastilah..tapi saya pernah dengar or terbaca orang kata boleh bagi air Gatorade dekat sugar glider ni...tapi kena campur dengan air masak jugak..dengan nisbah 1 : 1 (air masak 1 sudu + air gatorade satu sudu)...

Tapi dalam bab saya ni saya belasah je bagi air revive atau hundred plus. Sebab saya sendiri suka air tu. So kalau saya tak habis minum, saya simpan bagi stok minum anak-anak. Shemie dengan ninja suke je pun ! Biasalah diorang tu anak yang manja...semua benda nak sedap je..air kosong ???? langsung tak nak minum.

So, enjoy tengok diorang ni yang suka sangat minum air hundred plus ! =) campur dengan air masak ye adik adik...kalau ada sesiapa yang tahu keburukan or effect bagi minum air ni...sila bagitau saya dengan keadaan berkhemah yer...terima kasih =)

slurppp !

eleh mucuk

botak la shemi ni

lidah panjang

kebulur air

turn ninja pulak nak minum

 sebelum minum baca doa ye

love you !

babai all of you !





Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Saya Dapat MP4 Free =)

Salam...

Lupe nak share satu benda yang best ni. Ni cerita bulan lepas laa...sekolah saya distribute banyak gifts untuk cikgu cikgu yang berkhidmat kat sekolah tu. Salah satu hadiah yang semua cikgu dapat ialah...MP4 !! Pergh...Hebat ek...tahun ni bagi MP4, tahun depan bagilah TV LCD pulak bleh tak =) Anyway thanks to the sponsor =)

rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari

korang ade ker  ? heheheh free tauuu

thank you so much !






Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Friday, November 25, 2011

Blueberry Cheese Cake, Homemade!

Salam,

Saya teruja giler la nak cerita pada you all ni kan.. 

I ada met this kakak masa mengawas SPM di SMK Convent. Kakak ni memang talented gila lah boleh memasak, suka buat painting dan paling best, dia suka buat kek. Bila dia buat kek tu kan penuh minat dan kasih sayang laa...mungkin sebab tu kek dia rasa superb delicious. Haritu, kakak tu bawak blueberry chesecake homemade tuh..jadi  kami semua rasalaaaa....

you all rasa sedap tak cake ni ? nampak pun sedap kan ??? cheese cake tuuu ade blueberry woo

boleh order tau rm40 jer untuk 500gram 

so yummy !!

Seriously i tell you...memang kalah Secret Recipes yo ! Subhanallah...memang sedap. Lantas saya pun trus meng-order kek tersebut kat kakak tuh..." Kak, selasa ni 29 November buffday nurul. Akak buatkkan bluberry cheesecake ni boleh tak ? " Hehehe...kakak tu takde hal derrr....dah dia memang suka baking siot ! =)



Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Mee Ruski Tomyam !

Sekali sekala pekena mee ruski tomyam pun sedap jugak...Apa brand mee segera yang korang paling suka makan ye ? Alaaaa...korang tak payah la nak ceramah makan mee segera tak berkhasiat la ape la...kalau dah jadi tabiat tu...susah nak kikis wey ~...Ok, i cakap sekali sekala je okay...bukan selalu tau =)

mee ruki tomyam ! terbaikkk !
  

apa mee segera korang yang paling favret ?

mari menjamu selera yo






Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Tuesday, November 22, 2011

Sugar Glider : Video Masa Outstation.

Salam,

Hehehe...dah lama tak kongsi video sugar glider kan ? Sesungguhnya diorang ni sangat mencuit hati...dan menyakitkan badan..(sebab kuku diorang tajam giler okayh)...Enjoy this video yah ! Babai !

Shemie dengan ninja aktif dalam bilik air hotel. Memanjat badan dengan penuh rakus....Huhuhu =)
Love you !
pengsan sekejap !

Jumpa lagi !







Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Tekan Minyak Laju-Laju !

Salam,

Sesekali dapat tekan minyak macam ni sedap gak ek...selama ni saya bawak 60-80km/jam jer...sejak akhir akhir ni kegilaan membawa kereta di highway membuat kan saya rasa macam nak melenjan kereta viva ku ini...dari 80...ke 90...dari 90...ke 100...dari 100 ke 105...kemudian terus 120km/jam....

Tak ku sangka kesedapan dan kegembiraan menekan minyak sebegini rupa...dalam kepala otak, kalau mati ni sia sia hidup. Al maklumlah, kereta viva ni ringan...melayang layang je rasa bila bawa laju....Huhuhu...kalau eksiden kebabom ade orang nak kisah tak ? ade ke ? huhuhu...

 aummmmmmmmmmmmmm

aummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

sayangnye meter kereta viva ni tak sampai 320km/jam....
kalau tak bleh try test...bawak atas langit ~ hehehe..

what ever ~ sesuka hati saya la saya nak g mana kan ? saya nak g jalan jalan atas pelangi...sapa nak ikut ?




Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Sunday, November 20, 2011

Hari Akhir Persekolahan 2011 !

Salam...

Jom kita cuci mata tengok gambar hari akhir persekolahan 2011, di SJKC Sam Yoke ni..School sweet school ! Cikgu neon dah lama tak datang bertugas di sekolah...rasa macam janggal je bila pergi sekolah masa tu...hehehe...maklumlah, sebelum ni sebuk outstation seminggu...minggu seterusnya disambng pula edngan jaga budak budak SPM...Busy ! Bisnes pun lari =)

Oklah, goodbye to all students ! Yang mana yang masuk sekolah menengah next year, babai babai ! Yang mana tahun depan kene ngadap lagi muka korang tu, jumpa lagi tahun depan dengan perangai yang lebih elok ya...ooh anak-anak murid ku ! Alhamdulillah, sempat jugak cikgu neon bagi haadiah mainan kat anak -anak murid yang datang....cikgu neoon bagi gift tu, rugi sape tak dapat tau !! =)

lee and nurul !

 kehijauan cikgu nurul dan cikgu ecahhhh

hari terakhir shemie dan ninja berada di sekolah ~ weehuuuu

 tak dapat jumpa semua anak-anak murd sebab diorang dah banyaknyaa dicutikan..uuuuu ~

kakak ayu ! mumumuuu...windu winduuu

jumpa lagi tahun depan ya

dengan cikgu fatin =)

see you again next year...=)

babai !!







Daftar Percuma Terima RM10
Modal RM10 Pendapatan Berterusan
Jana Pendapatan Cara Mudah & Terbaru
Portal Iklan & Bisnes Online No. 1 Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork