WE ARE BLOGGERS UNITED

Wednesday, March 14, 2012

Sugar Glider : Kontot Selepas Pembedahan Ekor !!

Salam !

Pasti ramai yang menunggu update dari cik molek kontot ni kan ? Banyak i berhabis kat kontot ni..bila kira kira balik =) tapi takpelah...dah tanggungjawab i namanye..i yang bela dia..kalau dia sakit..takkan i sanggup pulak nak biarkan dia terlantar sakit macam tu kan ? Atleast i jaga kebajikan dia dengan sedaya upaya i...

Semalam i hantar kontot pergi hospital veterinar di taman segar. Seawal pukul 12.00 tengahari i hantar kontot untuk buat surgeri pada ekor dia yang rosak tu. Doc jonathan kata biarkan kontot dekat hospital, nanti bila dah siap surgeri doc akan call suruh ambil kontot...berat hati nak tinggalkan kontot...

Sebelum buat keputusan nak jalankan pembedahan..doc bagi option kat i..samaada nak biarkan je ekor kontot camtu or potong ekor dia sikit...i pon setuju kasi potong sikit ekor dia tuh..doc lukis cara pembedahan tu kat whteboard..terangkan kat i...hehehe



Masa tinggalkan kontot tu kontot macam happy je main main dengan doc jonatahan tu. kontot siap lepak lepak lagi dalam poket doc tu..ambooi..suka pulak dia berkenalan kat doc tu..tak berak dan kencing pon kat doc tu...bagus perangai dia..huhu =) So...dengan berat hati i tinggalkan kontot kat doc..babai kontot...apelah nasib ko...

Pukul 6 doc jonathan dah call i balik...suruh datang ambil kontot pukul 8 malam...so lepas magrib i pun gerak pergi hospital amik kontot...cewah...kelakar pulak..macam amik ahli keluarga hahaha

Akhirnya...kontot...dan ekornye telah diselamatkan oleh doc jonathan...kalau tak...makin lama makin bengkak ekor kontot...tak tahan mummy tgk berdarah darah..warna hitam..bengkak, merah...so..sekarang tgk ekor kontot dah okay =) hujung ekor kontot tak bengkak macam dulu..dan dah kena jahit...

Doc suruh berhati hati..dan cuba pakaikan e-collaar untuk kontot..tapi i dah cuba..tak boleh...so i balut je guna kain dan ikat pakai cable tight..buat masa sekarang...

Layan tgk gambar kontot k =)




 
Oklah semua...terima kasih kerana sudi baca..dan sudi doakan kesihatan kontot...hihihi kontot sungguh terharu...ohua !! lupa pulak tentang harga surgeri ni...agak mahal...dan sebenarnya boleh saya beli lagi seekor sugar glider tau =)

total payment for surgery... RM150 !!! ootssss !! 
Duit oh duit...bila nak gaji nih...bulan ni kena stop shopping =P






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork