WE ARE BLOGGERS UNITED

Saturday, April 14, 2012

Jangan Taksub Sangat...

Salam...

Kawan saya, pernah pesan kat saya...jangan taksub sangat dengan binatang ni.. even salah seorang blogger, si takky pun ada mention jugak..tak boleh nak taksub sangat dengan sesuatu benda tu...nanti makan diri dan menyusahkan diri sendiri...yeah..

Ada satu masa tu..habis badan kontot berdarah-darah sebab dia geget ekor dia sampai putus...saya menagis hampir macam nak meroyan...bila cerita kat ery...dia cakap apesal taksub sangat dengan haiwan tu...buat relaks je dah la...memang lah haiwan tu kita sayang..kita cuba lah selamatkan dia sedaya mungkin..tapi tak payah la nak nangis nangis bagai...ni belum mengandung..kalau sok mengandung mau tak kenan ? haha..

Semalam something happen to my sugar glider...yang buat i hampir jadi macam haritu.. tapi..bila nak start bergenang air mata tu..i fikir balik pesan kawan-kawan..jangan taksub sangat lah wey ! So..bersabar je lah... walau apa pun terjadi..huhu...

So korang semua...jangan lah taksub sangat dengan haiwan perliharaan korang tu...ya !

I ada niat nak beli sugar glider classic grey lagi..buat masa sekarang i ada shemie, mumu, ninja, killer, kontot...lima ekor.. i nak tambah lagi dua ekor sugar glider betina dalam sangkar i ni supaya persaingan antara jantan seimbang...sekarang ni disebabkan betina tak banyak dalam sangkar...jadi sugar glider tu bersaing saing dalam sangkar tu..

Kawan i kata.. eh neo napa you tak beli white face or ring tail ? I boleh daptkan dengan harga murah..white face berapa ratus je..dan ring tail 4k jer...jauh lebih rendah dari harga pasaran...huhu..



The thing is..i bukan nak breed untuk jual pun =) I bela ni sekadar suka-suka jer...i taknak taksub sangat dengan sugar glider ni...sebab kalau jadi taksub sangatlah kes kes macam dalam group SGM tu muncul...so..i bukan camtu huhu...ini tak boleh lah itu tak boleh lah...

Sekarang ni misi I nak cari another dua sugar glider betina.. i nak bela dari kecik hehehe =) I nak kenang kenang kembali camne i jaga shemie dengan ninja masa dorang baby dulu hehehe...sangat bahagia laa masa tu =) jom mencari sugar glider !! (korek tabung syiling sekarang)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork