Friday, May 11, 2012

Cara Penjagaan Sugar Glider Part 2.

Salam, (SAYA TENGAH LAAPAR NI mood : perut nyanyi lagu sudah cukup sudah)

Secara rasminya.. saya ada berapa ekor sugar glider ek ? Hehehe...jom kita buat kira-kira !

1. Shemie (jantan)
2. Ninja (betina)
3. Killer (jantan) (kasi pinjam kat orang)
4. Mumu (betina)
5. Kontot (jantan)

Bakal...

6.Noname (dah bayar) (jantan)
7.Noname (dah book) (betina)
8.Noname (dah book) (betina)
9.Noname (dah book) (betina)

Okay, saya janji saya takkan beli sugar glider lagi lepas ni !! (janji tinggal janji....) apa daa...haha..
Kenapa saya beli ? Awwch ! Jangan bagitau mak ayah saya okay ! i trust you all ; )

Saya beli ni sebab..sebab..saya suka la ! ish ish ish =) 

Cara Penjagaan Sugar Glider :
TIPS * Alaa bukan susah pun nak jaga diorang ni...kalau betul dan kena cara dan gayanya..boleh campurkan je dalam satu sangkar sekali..lepastu pastikan betina lebih banyak dari jantan...kompom tak gaduh..lepas tu bab makan..pastikan seimbang diet..saya senang je..buah + sayur + telur rebus + mealworms ..air kosong / ensure milk . hehe..sempoi.

Cara nak manjakan Sugar Glider :
TIPS : Tak yah nak risau sugar glider ni manja ke tak manja.. you bela je laa lama-lama..nanti dia akan bonding dan hormat tuan dia sendiri...tapi yang penting luangkan masa untuk dia kenal you...kalau cam i punya sugar glider.. i dah tak rajin spend masa dengan diorang.. just kalau balik rumah tu i akan hulurkan tangan dan main main dgn dorang dalam sangkar je..busy laa sekarang huhuhu...tapi kalau korang nak betul betul bonding dan manjakan diorang.. selalu lah bawa diorang keluar dan letak dalam bonding bag tu ok.. bg diorang kenal bau badan korang !

Sugar Glider i alhamdulillah semua manja..kecuali killer...hehe..Okay jom tengok gambar sugar glider yang latest ! tapi paling sayang sekali kat sape ek ??? kat ninja laaaa !! sebab ninja paling comel tau !!! =)
 















layannn ! babai.. adoi LApar pulak !!!!!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork