WE ARE BLOGGERS UNITED

Thursday, September 27, 2012

Sugar Glider : Cara Jinakkan Sugar Glider Dengan Ulat !

Ini dia gambar paling best of the day !!! Hihihi...Cara nak jinakkan sugar glider ?? Senang je..korang cekop je sugar glider baring atas tangan korang...pasti korang bagi dia ulat banyak banyak ! Hahah..kompom terus jinak manja terlebih lebih !...ni ha...dapat makan ulat terus makan sambil baring kat atas telapak tangan saya...:P

Seronok bagi diorang makan camni...kalau ada sekor dua ekor boleh tahan lagi..kalau ada 12 ekor agak agak pening pale nak layan sekor2 makan cemni ye tak !

tips 1 - bagi makan ulat banyak banyak hahaha ! seimbangkan dengan buah dan sayur. ingat tu. banyak takpe...so far takde masalah. kalau saya bagi...HONESTLY TAKNAK TIPU PUNYE(org kata tak elok tp i belasah je)... i bagi 10-15 ekor ulat untuk seekor sugar glider.  Tapi i akan pastikan lepas tu dorang makan buah and sayur.


tips 2 - bagi sugar glider makan ulat dengan
kita yang suapkan. tak payah letak dalam bekas. Kalau dalam bekas..nanti ulat tu boleh lari..dan mungkikin ada sugar glider yang makan lebih banyak dari sugar glider lain...tamak haloba !


tips 3 - cekop dorang..usap kepala dorang..dan bagi makan ulat atas telapak tangan. pastu usap usap dorang...alahai lama lama leh jadi manja ;P


dah tu je tips dia !


comel











ok bABAI ! assalamualaikum !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork