WE ARE BLOGGERS UNITED

Saturday, January 19, 2013

Beli Ticket USS (Universal Studio Singapore) !

Assalamualaikum warahmatullah...





Calendar dah tanda X X X X pada 4 Hari 3 Malam cuti sekolah masa Chinese New Year School Holiday nanti...dah plan dari tahun lepas nak pergi bercuti...lepak lepak hilangkan stress...nak pergi cuti kat oversea..belum berani lagi haha..so ni nak cuba pergi singapore je pun ! 

Sebenarnya bukanlah teruja sgt nak tgk Universal Studio Singapore tu...tapi sebab tak mampu nak pergi Disney Wonderland tu..kita pi sini ja dah okay la kot :)

Sebenarnya i plan nak pergi dengan kawan-kawan je...then sebab mak ayah risau takot pape jadik..depa pun nak join sekali..mula mula takmau laa dorang nak joen sebab nak melepak ngan kawan kawan kan..takot la depa sakit kaki ke jalan akan nanti..tapi bila pikiaq balik..bila lagi nak bawak depa pi sana jalan-jalan kat USS tu.. huhuhu...takpelah kalau depa penat jalan pandai pandai depa balik hotel na ?
 
So secara gamble nya...saya dah search di internet tentang ticket USS ni...nak beli direct kat website sentosa island pun boleh sebenarnya..tapi i dapat satu lubang lain...Ya Allah harap harap lah betoi dan selamat !





So i paid for 6 adult dengan wang tunai sebanyak RM990...date on 10hb FEB 2013...sekian terimas !



Saya beli kat kakak ni pun sebab ramai blogger yang recommend kakak ni..so i pun beli kat dia je la ! Harga dan details boleh baca kat bawah ni    = )



RM165 Adult
RM120 Child
Tambahan E-ticket kena bg exact date. valid 1 day sahaja utk Express Pass
RM100 Express Pass x 3 = RM300 ** jika agen eticket keluarkan
RM128 Express Pass x 3 = RM384 ** jika eticket tiada harga online
-jika ada eticket kita forward eticket 2 hari sebelum ke USS k
-Eticket perlu print dan tunjuk kaunter masuk USS
-jika eticket tiada jumpa staff agen di USS entrance k. kita provide detail dan gambar staff serta exact location di Entrance USS.
-Reply balik pm bila dah buat payment k



Regards,
Rosmanizah Abdul Rahman
ARISSA TRADING(001958108-K)
HP No : 6 012-394 9154 (Viber, Whatapps, Tango,Line)
Tel No :6 03-8925 9852

Facebook - Rosmanizah Binti Abdul Rahman

Account No

CIMB-12370003839200 Rosmanizah Abdul Rahman

Maybank- 562021611134 Rosmanizah Abdul Rahman

Maybank-112026898614 Rosmanizah Abdul Rahman
http://brandedkidswearwholesale.blogspot.com





Ini baru ticket pass ke Universal Studio Singapore ye..belum ticket hotel lagi... saya jugak yang akan belikan ticket hotel untuk menginap nanti...hua hua...semuanya saya gunakan kuasa internet ! 


Kuasa pembelian secara online........ticket uss beli online..hotel pun beli online...tak jadi say anak beli kat travel agency sebab bila campur duit ticket dan hotel..harga way tooooooo expensive. Bile beli dan booked hotel sendiri..dah boleh jimat banyak dah !


Now tengah survey nak book hotel through .. (yang ni sangat dipercayai oleh penggemar booke hotel online)



Untuk persiapan nak travel di sana nanti..saya nak pakai pakaian yang senang nak berjalan.. dan senang nak bawa solat. Siap siap lah dengan sejadah travel...mana mana pun boleh solat kan ! Kat sana kompom susah nak cari surau punya kan...huuu ! Ok chow sin chee !

Berkenaan dengan ticket flight, beli kat air asia mahal ! Lainkali kalau nak naik flight boleh beli yang air ticket singapore kot...murah sikit.. entahlah saya salah beli..so mahal sikit la ticket saya berbanding orang lain ! Piaoooo liang !

Salam !



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Designed by Alieff Artwork